Syltede Rødbeder


Opskrift på syltede rødbeder, som jeg mindes farmor plejede at lave dem. De er syrligere end dem jeg ellers har smagt.

Syltede rødbeder

Syltede rødbeder, hjemmelavet
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid1 time
Antal: 1.5 liter

Ingredienser

  • 1 kg rødbeder
  • salt
  • 7 dl eddike, lager
  • 250 g sukker

Sådan gør du

Rødbeder

  • Vask rødbederne. Rødbederne koges i let saltet vand, i 30-60 min alt efter størrelsen.
  • Hæld vandet fra rødbederne og skyld dem straks i koldt vand. Det vil sprænge cellerne i rødbederne så de bliver møre og skrællet er lige til at 'smutte' af.
  • Skær rødbederne i den ønskede tykkelse og fyld dem i de forberedte glas.

Lage

  • Eddike og sukker kommes i en gryde, hvorefter det bringes i kog.
  • Hæld lagen i glassene med rødbederne.
  • Luk glassene og stil dem på hovedet i 15 min, hvorefter de vendes igen. Lad dem køle af. Opbevar dem mørkt og køligt.

Glas

  • Glassene sættes i en gryde med koldt vand, så de er helt dækkede. Jeg bruger en silikone indsats, så glassene ikke står direkte på bunden.
    Få vandet op og koge, og kog glassene i 10 min.
    Tag glassene op og sæt dem på et spækbræt af træ. Gør det lige inden de skal fyldes med rødbeder og eddikelage. Da glassene stadig vil være varme når den kogende eddike kommer i, vil der undgås at de får et stort temperatur chok og sprænger.