Hjemmelavet pizzadej, med poolish


Billede af en pizza, med tomat sovs, mozzarella og stærk salami.

Pizzadej, lavet med poolish. Den skal startes 2 dage inden den skal bruges.

Hjemmelavet pizzadej, med poolish

Pizzadej, lavet med poolish
Samlet tid2 days
Antal: 3

Ingredienser

Poolish

  • 150 g mel
  • 150 g vand
  • 1 knivspids tørgær

Resten

  • 150 g vand
  • 300 g mel
  • 18 g salt
  • 5 g honning
  • 2 g tørgær

Sådan gør du

Poolish

  • Rør mel, vand og gær sammen. Lad det stå i en lukket beholder, ved stuetemperatur, i 18-24timer.

Resten

  • Rør poolishen ud i resten af vandet, hvorefter resten af ingredienserne tilsættes. Ælt dejen (jeg gør det på en røremaskine, indtil dejen næsten slipper bunden eller den er godt sej når man trækker let i den).
  • Lad dejen stå tildækket i 2 timer ved stuetemperatur, hvor der hver halve time laves 3-5 stræk-og-fold (det gøres nemt med en fugtig/våd hånd).
  • Dæk dejen til og stil den i køleskabet til dagen efter.
  • Dejen tages ud 1-2 timer inden den skal bruges. Lige efter den er taget ud, deles den i klumper á ca. 250 g stykket, hvorefter de formes til kugler.
  • Lad dem stå tildækket ved stuetemperatur indtil de skal bruges.

Noter

 
Tip:
Som mel bruger jeg Tipo 00 (den røde Caputo).
Hvis du ikke har tørgær, kan du bruge den dobbelte mænge frisk gær.
Du kan med fordel erstatte op til 85% af melet til poolishen med fint durum mel.
 
Bakers percentage:
100 % mel
67 % vand
4 % salt
1 % honning
0.44 % tørgær