Hjemmelavet pizzadej, med poolish
Pizzadej, lavet med poolish
Servings: 3
Poolish
- 150 g mel
- 150 g vand
- 1 knivspids tørgær
Resten
- 150 g vand
- 300 g mel
- 18 g salt
- 5 g honning
- 2 g tørgær
Resten
Rør poolishen ud i resten af vandet, hvorefter resten af ingredienserne tilsættes. Ælt dejen (jeg gør det på en røremaskine, indtil dejen næsten slipper bunden eller den er godt sej når man trækker let i den).
Lad dejen stå tildækket i 2 timer ved stuetemperatur, hvor der hver halve time laves 3-5 stræk-og-fold (det gøres nemt med en fugtig/våd hånd).
Dæk dejen til og stil den i køleskabet til dagen efter.
Dejen tages ud 1-2 timer inden den skal bruges. Lige efter den er taget ud, deles den i klumper á ca. 250 g stykket, hvorefter de formes til kugler.
Lad dem stå tildækket ved stuetemperatur indtil de skal bruges.
Tip:
Som mel bruger jeg Tipo 00 (den røde Caputo).
Hvis du ikke har tørgær, kan du bruge den dobbelte mænge frisk gær.
Du kan med fordel erstatte op til 85% af melet til poolishen med fint durum mel.
Bakers percentage:
100 % mel
67 % vand
4 % salt
1 % honning
0.44 % tørgær