Tænd ovnen på 125℃, varmluft eller over/undervarme.
Skyld risene. Kom risene i en gryde sammen med mælk, sukker, salt og vanilje. Varm det op til kogepunket, sæt låg på gryden og stil den i ovnen.
Lad grøden stå i ovnen i 35-40 min.
Tag gryden ud af ovnen. Rør grøden godt igennem. Grøden skal være løs, og ikke som "normal" risengrød.
Lad grøden køle af, inden den sættes i køleskabet. Grøden kan med fordel laves dagen inden risalamanden skal spises.
Mandlerne
De smuttede mandler bages i ovnen ved 150 grader i 6-7 minutter. De skal ikke have en ristet smag, men kun varmes godt igennem, det gør dem ekstra sprøde.
Hak mandlerne groft.
Piskefløde
Pisk fløden let.
Grød, mandler og fløde samles til den færdige Risalamande
Der røres godt rundt i grøden, det gøres fordi grøden godt kan være meget fast og vi gerne vil undgå store klumper grød i den færdige Risalamande. Den letpiskede flødes vendes i, og til sidst røres mandlerne i.