Go Back

Risalamande

Risalamande, hjemmelavet
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid50 minutter
andet.2 timer
Samlet tid3 timer 10 minutter
Servings: 6 personer

Ingredienser

Grød

  • 160 g grødris
  • 1 liter sødmælk
  • ¼ tsk salt
  • 60 g sukker
  • 1 stk vaniljestang, meget stor

Andet

  • 150 g mandler, smuttede
  • ½ liter piskefløde

Sådan gør du

Grød

  • Tænd ovnen på 125℃, varmluft eller over/undervarme.
  • Skyld risene. Kom risene i en gryde sammen med mælk, sukker, salt og vanilje. Varm det op til kogepunket, sæt låg på gryden og stil den i ovnen.
  • Lad grøden stå i ovnen i 35-40 min.
  • Tag gryden ud af ovnen. Rør grøden godt igennem. Grøden skal være løs, og ikke som "normal" risengrød.
  • Lad grøden køle af, inden den sættes i køleskabet. Grøden kan med fordel laves dagen inden risalamanden skal spises.

Mandlerne

  • De smuttede mandler bages i ovnen ved 150 grader i 6-7 minutter. De skal ikke have en ristet smag, men kun varmes godt igennem, det gør dem ekstra sprøde.
  • Hak mandlerne groft.

Piskefløde

  • Pisk fløden let.

Grød, mandler og fløde samles til den færdige Risalamande

  • Der røres godt rundt i grøden, det gøres fordi grøden godt kan være meget fast og vi gerne vil undgå store klumper grød i den færdige Risalamande. Den letpiskede flødes vendes i, og til sidst røres mandlerne i.
  • Risalamanden serveres kold med lun kirsebærsovs.